Designer aan het woord; Remco Willems

Posted AssortimentBlog

De favorieten van onze designers

Met onze design blogs houden we u op de hoogte van de laatste trends en de nieuwste collecties. Komende tijd zullen we dit afwisselen met de persoonlijke design favorieten van ontwerpers uit ons team. Deze week als eerst aan het woord in deze nieuwe serie; Remco Willems.

Remco Willems Barcelona Chair Knoll

Remco is, zolang hij zich kan herinneren, al geïnteresseerd in mooi vormgegeven dingen. Het begon met mooie auto’s en huizen; ‘’Waarschijnlijk heb ik dit van huis uit meegekregen, ik ben met mijn ouders wel 8 keer verhuisd en mijn vader was liefhebber van mooie exclusieve auto’s.’’ Doordat zijn vader vroeger een eigen meubelzaak had, was het voor hem een logische stap om een studie in die richting te kiezen. Inmiddels is Remco al weer een jaar verkoper/ontwerper bij Van der Donk interieur.

Wie bewonder je op het gebied van interieur?
‘’Mijn favoriete designers zijn toch wel Charles en Ray Eames, modellen van toen die nu nog steeds toepasbaar zijn in vrijwel elk interieur, dat vind ik echt geniaal.’’

Charles Ray Eames Lounge chair

Charles en Ray Eames op hun iconische Lounge Chair


Heb je bepaalde merken waar je graag mee werkt of heb je geen voorkeur?
‘’Ik werk graag met het Italiaanse merk Minotti, maar belangrijker is het om invulling te geven aan de wensen van de klanten. Om de juiste oplossingen te vinden voor de wensen en het interieur van de klant. Dit is uiteraard altijd anders, want geen interieur is hetzelfde.’’ Naast Minotti werkt Remco ook graag met het merk Spectral. Dit merk sluit aan op de ‘’probleemoplossende’’ manier van werken van Remco. Het merk biedt namelijk talloze mogelijkheden om televisie en audio op een mooie manier te verwerken in uw (design) interieur.

Minotti Granville

Minotti, één van de merken waar Remco graag mee werkt. Op deze foto model Granville.

Spectral

Met designmeubelen van Spectral gaan beeld, geluid en design prachtig samen


Wat vind je het belangrijkst wanneer je een interieuradvies geeft?
‘’Het allerbelangrijkst vind ik; zo goed als mogelijk alle wensen die de klant heeft vertalen in hun nieuwe interieur. Dat begint naar mijn idee bij het goed luisteren naar de klant en daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.’’

Hoe ziet jouw ideale interieur eruit?
‘’Mijn ideale interieur?’’ Na een korte stilte: ‘’Dat het van voor tot achter en van boven tot beneden klopt met elkaar. En dan het liefst met ergens een eyecatcher die niet te overheersend is, maar het geheel wel naar een hoger niveau brengt.’’

Wat is je favoriete designmeubel?
‘’Dat is toch echt de Lounge Chair van Vitra, uiteraard van Charles en Ray Eames’’

Vitra Lounge ChairVitra Lounge chair

Wat is je favoriete gedeelte in de showroom?
‘’Mijn favoriete gedeelte van de showroom is toch wel de Minotti Concept Store, hier klopt alles tot in de puntjes.’’

Minotti Concept Store by Van der Donk

Op de vraag welk project het meest indruk heeft gemaakt weet Remco vrijwel direct antwoord; ‘’Daar ben ik momenteel mee bezig, een vrijstaande villa die we in zijn geheel mogen inrichten. Er is veel glas gebruikt, maar qua indeling is het toch intiem. Diverse zithoeken met elk een eigen gezicht en sfeer, maar in zijn totaliteit wel weer één geheel creëren, dat is het doel.

Tot slot heeft Remco ook nog een interieurtip;
‘’Ik zie veel interieurs voorbij komen die eigenlijk veel te vol staan met meubels. Mijn tip is dan ook de kunst van het weglaten, niet te vol zetten zodat alles veel beter tot zijn recht komt.”