• maandaggesloten
  • dinsdag9.30 - 17.30
  • woensdag9.30 - 17.30
  • donderdag9.30 - 18.00
  • vrijdag9.30 - 17.30
  • zaterdag9.30 - 17.00
  • zo 12 dec12.00 - 17.00

FOSCARINI

In 1981 begon Foscarini aan een snelle en doortastende opmars in de wereld van design verlichting. Inmiddels is Foscarini een van de belangrijkste spelers in deze markt. Bij Van der Donk interieur zijn we trots dat we dit prachtige Italiaanse merk mogen leveren. Bestel nu gemakkelijk en snel in onze webshop!
Winkelen per
 

 

8 artikel(en)

 

 

8 artikel(en)

Foscarini lampen: innovatie in een design jasje

Onderzoek, innovatie, kwaliteit en flexibiliteit vormen de basiselementen voor de ontwerpen van Foscarini, gerenommeerd Italiaans producent van design verlichting. Foscarini is in 1981 opgericht op het Venetiaanse eiland Murano en van huis uit gespecialiseerd in unieke designs in glas. Ooit exporteerde het bedrijf mondgeblazen glazen lampen naar hotels en bedrijven in het Verre Oosten. Inmiddels verwerkt Foscarini naast glas ook kunststoffen en natuurlijke materialen tot altijd weer verrassende ontwerpen. 

Foscari geldt als een topmerk in design verlichting; weinig andere fabrikanten bieden een even gevarieerd als rijk scala aan ontwerpen. Variërend van simpel vormgegeven lampen als de Mite tot sprankelende lichtobjecten als de Caboche. Door creatieve topdesigners en jong aanstormend designtalent aan te trekken heeft Foscarini in de loop der jaren haar portfolio van design lampen aanzienlijk uitgebreid. Naast de beroemde Lumière-serie van de Italiaanse topdesigner Rodolfo Dordoni zijn nieuwe ontwerpen als de Caboche van de Spaanse designer Patricia Urquiola, de Mite, de Tress en de Twiggy van de Britse industrieel ontwerper Marc Sadler al echte design  classics in de collectie van Foscarini.

Foscarini in het MoMA

Vanaf 1983 hebben Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato, de huidige eigenaars van Foscarini, de koers definitief omgegooid en zetten in op innovatie in design verlichting. Behalve glas gingen ze in hun designs ook materialen toepassen als hout, polyethyleen, aluminium, kevlar en allerlei vormen van kunststoffen.  Een goed voorbeeld is de Havana-serie van Foscarini, in 1993 ontworpen door Jozeph Forakis en opgenomen in de vaste design collectie van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Glas zou te zwaar zijn voor deze lampen, dus viel de keus van Forakis en Foscarini op geel polyethyleen en transparant polypropyleen.

Jong talent een kans geven

Foscarini is altijd op zoek naar nieuw talent en staat internationaal te boek als trendsetter op het gebied van innovatieve materiaaltoepassingen in design verlichting. In dat kader heeft het Italiaanse bedrijf in 2007 het Foscarini Lab-project georganiseerd, bestaande uit een serie workshops voor jonge talentvolle industrieel ontwerpers. Door jong designtalent te stimuleren weet Foscarini de top van de jonge designers voor haar ontwerpteam te winnen.

Foscarini by Van der Donk

Bij Van der Donk interieur vindt u een grote collectie design verlichting van Foscarini, zowel online als in onze winkel. Bestelt u uw gloednieuwe design lamp liever snel online of wilt u een deel van de Foscarini collectie toch liever even in het echt bekijken? Bij Van der Donk interieur kan het allemaal. Omdat wij officieel dealer zijn van het Italiaanse design verlichtingsmerk en een lange, professionele relatie hebben met Foscarini zijn wij in staat snel te leveren en kunnen wij u een mooie garantie bieden. Voor meer informatie over de Foscarini collectie kunt u contact opnemen met een van onze interieuradviseurs, zij kunnen u voorzien van een deskundig interieuradvies en een aantrekkelijke offerte. 

test