• maandaggesloten
  • dinsdag9.30 - 17.30
  • woensdag9.30 - 17.30
  • donderdag9.30 - 17.30
  • vrijdag9.30 - 17.30
  • zaterdag9.30 - 17.00
  • zo 2 apr12.00 - 17.00

*Donderdagavond ook mogelijk met een vooraf gemaakte afspraak met een adviseur: 17.30 – 21.00.

Winkelen per
Meubel type
  1. hanglampen (2)
Merken
  1. Prandina (2)
 

 

2 artikel(en)

 

 

2 artikel(en)

Omschrijving Prandina: 

Eenvoud,aandacht voor detail, duurzaamheid, kwaliteit en voldoen aan de wensen van de klant staan centraal bij Prandina. Prandina vertaalt dit in design verlichtingsarmaturen van uitstekende kwaliteit. Dit Italiaanse topmerk in design verlichting is in 1982 opgericht en produceert al ruim 30 jaar lampen die aan de hoogste design standaarden en de modernste verlichtingstechnologie voldoen.

Van oorsprong produceerde Prandina vooral design lampen, waarbij mondgeblazen glas, in vorm gegoten glas, brons en roestvrij staal een grote rol speelden in het design van de lampen. Maar tegenwoordig heeft de verlichtingsfabrikant ook andere materialen, waaronder kunststoffen, aan haar scala van materialen toegevoegd. Maar ook daarvoor geldt dat het design en de functionaliteit van de lamp centraal blijven staan. Vorm volgt functie; het materiaal legt voor beide de basis.  

Heldere, eenvoudige lijnen en vormen die hun oorsprong lijken te vinden in de Scandinavische design traditie zijn typerend voor de designs van Prandina. Onmiskenbaar daarin is de design signatuur van Mario Mengotti die ruim 20 jaar als designer en creatief directeur bij Prandina heeft gewerkt en een eigen stempel op de collecties design verlichting van Prandina heeft gedrukt. Mengotti heeft onder andere de design lamp Prandina Sera ontworpen die Prandina in 2000 heeft geïntroduceerd. Tel daarbij op de kwaliteit van de afwerking en de technische perfectie en het mag duidelijk zijn waaraan Prandina haar wereldwijde succes te danken heeft.

Prandina heeft vanaf haar oprichting samengewerkt met gevestigde designers in combinatie met jong aanstormend designtalent. Door die samenwerking heeft Prandina altijd weer kans gezien de vinger aan de pols te houden en telkens nieuwe, innovatieve lichtconcepten geïntroduceerd. En met succes, want Prandina is tegenwoordig wereldwijd een topnaam in design verlichting. Bekende designers als de Oostenrijkse industrieel designer Christian Ploderer (Prandina Cpl, 1998) en de Belgische interieurarchitect Luc Ramael (Prandina Equilibre, 2006) hebben hun naam aan Prandina verbonden, evenals het bekende Nederlandse designersduo Admiraal Captein.

test