• maandaggesloten
 • dinsdag9.30 - 17.30
 • woensdag9.30 - 17.30
 • donderdag9.30 - 18.00
 • vrijdag9.30 - 17.30
 • zaterdag9.30 - 17.00
 • zondaggesloten
Winkelen per
Meubel type
 1. poefs (1)
Categorie
 1. Design poefs (1)
Merken
 1. Knoll International (2)
 2. Jori (11)
 3. Moroso (14)
 4. Baxter (22)
 5. Maxalto (15)
 6. Eyye (1)
 7. Henge (9)
 8. Overgaard & Dyrman (1)
 9. Arflex (6)
 10. Artisan (1)
 11. Minotti (52)
 12. Flexform (41)
 13. B&B Italia (46)
 14. Rolf Benz (46)
 15. Montis (12)
 16. Vitra (12)
 17. Leolux (44)
 18. DesignonStock.com (15)
 19. Linteloo (15)
 20. Gelderland (24)
 21. Living Divani (29)
 22. Piet Boon (2)
 23. MDF Italia (2)
 24. Cassina (23)
 25. Molinari (4)
 26. Poltrona Frau (2)
 27. KFF (4)
 28. Porro (4)
Prijs
€ 0 € 307 € 0 to € 307
 

 

1 artikel(en)

 

 

1 artikel(en)

Design banken: basis voor comfortabel, eigentijds wonen

Zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de wat strakkere vorm en belijning van de Williams Mix design bank van Minotti. Haar voorkeur toch meer naar de iets vloeiender vormgeving van de 3-zits Flexform Groundpiece design banken. Welke design banken passen het beste in de leefwereld die ze samen gaan creëren in hun nieuwe penthouse aan zee?

Kiezen…

Over smaak valt te twisten, dus kiezen uit twee prachtige design banken is een kunst. Uiteraard valt er veel voor zijn keus te zeggen, maar zij voelt zich meer aangetrokken tot de losse design elementen van de Flexform Groundpiece design banken, ontworpen door de Italiaanse topdesigner Antonio Citterio.  Ze kan de elementen naar wens combineren tot een 2- of 3-zitsbank, een hoekbank of een compleet lounge- en leefeiland.

Flexform levert bij de Groundpiece design banken desgewenst ook opbergunits die als arm- of rugleuning kunnen dienen.

Bovendien zijn de Flexform Groundpiece design banken uitgevoerd in leer of afneembare stoffen bekleding, met royaal met dons gevulde kussens. Dus ligt haar keus niet voor de hand?

Ondanks haar steekhoudende argumenten, voelt hij zich toch nog steeds meer aangetrokken tot de moderne, tijdloze uitstraling van Minotti’s design banken , een ontwerp van Rodolfo Dordoni, Minotti’s toonaangevende ontwerper. De Williams is in drie versies leverbaar: Standaard, Square en Mix. Dordoni heeft in de Williams subliem design en ultiem zitgemak gekoppeld aan veel zitcombinatiemogelijkheden. Waarom niet zijn keus?

…en nog eens kiezen

Voor beider argumenten valt alles te zeggen. Kiezen is en blijft een kwestie van smaak. Gelukkig vinden ze elkaar al snel als ze de Bend Sofa zien, een ontwerp van Patricia Urquiola voor het Italiaanse top design meubelmerk B&B Italia. Opvallend aan Urquiola’s design van de Bend Sofa is met name de boeiende, speels gebogen lijn van rugleuning en zitting.

Vooral dat geraffineerde detail van het schitterend vormgegeven, royale B&B Italia Bend design bank geeft de doorslag. De bank is bij wijze van spreken ontworpen voor het penthouse aan zee. Het lijkt alsof de op het strand gebroken golven opnieuw tot leven komen in de gracieus golvende belijning van hun Bend Sofa.

Ruim keus…

Wat geeft uiteindelijk de doorslag bij een besluit? Kiezen tussen design banken is van veel factoren afhankelijk. Het kan een bepaald detail zijn, zoals een licht gebogen rugleuning. Maar het kan ook de vorm zelf of de combinatie van ultiem design en perfect zitgemak zijn. Mensen verschillen; de een valt voor de stoere vorm van de DOUTZEN elementen, door Piet Boon ontworpen om een design bank geheel naar eigen smaak te kunnen samenstellen. De ander kiest de wat luchtiger vormgegeven Montis Axel design bankendé ideale zit- en hoekbank voor elke leefruimte.

Over ruime keus gesproken: de keus uit prachtige design banken is groot. Maar veel design banken bieden bovendien de mogelijkheid om uw meubel naar eigen smaak samen te stellen uit zitelementen. Neem bijvoorbeeld de Montis Axel design banken, ontworpen door de Nederlandse topdesigner Gijs Papavoine. Deze design bank biedt meer dan 28 combinatiemogelijkheden door de verschillende maten en elementen (hoekbank, hoekelement van 45°, chaise longue). Naast de standaardkussens zijn er hardere voor een actievere zithouding leverbaar. Ruim keus, nietwaar?

… en nog meer design banken

Of kijk voor nog meer keus eens naar de Rolf Benz EGO, design banken voor individualisten die van ultiem leefcomfort houden. Type G is klassiek van design, type F modern elegant. Rolf Benz EGO is verkrijgbaar in vijf zitbreedten, drie zitdiepten, drie zachtheidsgradaties, 27 combinatiemodellen, vijftien zijelementen en tien pootuitvoeringen. Plus u kunt kiezen uit 180 stof- en 120 leersoorten. Dus mogelijkheden te over om Rolf Benz EGO design banken geheel eigen smaak samen te stellen.

Er is dus zelfs binnen één en hetzelfde design een wereld van keuzemogelijkheden. Dat maakt het kiezen er niet altijd makkelijker op. Maar laten we eerlijk zijn. Uw smaak en budget, maar ook deskundig advies bij aanschaf door een interieurspecialist zijn de  belangrijkste factoren bij het maken van uw uiteindelijke keuze. Wie een design bank aanschaft, wil zich immers eerst rustig oriënteren op wat er zoal aan design banken verkrijgbaar is en zich goed laten adviseren.

Design banken by Van der Donk

Kom eens langs bij Van der Donk Interieur, specialist op het gebied van design banken, modern design en eigentijdse interieurinrichting. Kijk op uw gemak eens rond. Zoveel design onder één dak, op een oppervlak van 10.000 vierkante meter, vergt even rustig de tijd nemen om alles op u in te laten werken. Geniet tussendoor in alle rust van een heerlijk kopje latte of espresso, en vraag onze interieurspecialisten gerust om advies. Wie wij zijn? Wat wij doen? Klik hier voor een beeldimpressie.

In woorden vertaald? Ruim 20 jaar werken we al samen als hecht en efficiënt opererend team. Onze kwaliteiten? We zijn gastvrij en servicegericht voor onze bezoekers. Kundig op ons vakgebied. Steeds weer vernieuwend in ons aanbod van design banken. Verfrissend in onze kijk op design inrichting. Qua advies en service steeds opnieuw verrassend en helder.

Het Open Huis Designcenter

Kom snel eens langs bij Van der Donk Interieur in Het Open Huis Designcenter in Gorinchem. Onze vestiging ligt op een steenworp afstand van de A15 en A27. Loop op uw gemak eens rond in onze royale showrooms en laat u door ons inspireren!

In Het Open Huis Designcenter vindt u alles op het gebied van wonen en design onder één dak. Kenmerkend voor het door architectenbureau Joost P. Bijl ontworpen pand is de pure, sobere architectuur die de ideale ambiance schept voor de in onze showrooms tentoongestelde design banken. Met name de monumentale centrale gang is licht- en sfeerbepalend. De speels gebogen wand, de loopbruggen en lichtstraten nodigen uit tot een inspirerende ontdekkingstocht in een totale woonbeleving.

Top designmerken

In onze royale showrooms kunt u in alle rust genieten van design banken en andere meubelen van prestigieuze merken, waaronder de Italiaanse topmerken B&B ItaliaCassinaFlexformMDF ItaliaMinottiMolinariPoliform en Porro. Ook vindt u de collecties van Nederlandse fabrikanten van design meubelen, zoalsDesignonStock.comGelderlandLeoluxLintelooMontis, Piet Boon Zone en Pilat&Pilat en de Duitse topmerken KFF en Rolf Benz in onze showroom.

 

 

 


test