10.000 m² Luxe Wonen & Design Bezoek onze showroom

Designer aan het woord; Han Went

Al 27 jaar lang inspireert hij klanten bij Van der Donk interieur met zijn creativiteit, enorme vakkennis en geheel eigen manier van adviseren; Han Went.
Het zal u dan ook niet verbazen dat er door de jaren heen veel klanten steeds weer terugkomen bij Han. Ze voelen zich prettig bij zijn aanpak, manier van ontwerpen en zijn verrassende, met de hand geschetste voorstellen. Hoogste tijd om het met deze creatieve levensgenieter eens te hebben over zijn kijk op interieurdesign.

Han Went Van der Donk interieur

Hoe en wanneer maakte je voor het eerst kennis met design?

‘’Door mijn ouders ben ik in contact gekomen met designmeubels. In een tijd dat heel Nederland in het donkerbruin eiken zat, kochten zij onder andere de Orange Slice fauteuil van Artifort. Dit is een ontwerp van Pierre Paulin uit 1960, zij zullen deze ook ongeveer in die tijd hebben aangeschaft. Deze fauteuil maakt nu al jaren deel uit van mijn eigen interieur. In de loop der jaren heb ik hem al 7 keer opnieuw gestoffeerd. In een weekendje is dat klusje geklaard.’’

Orange Slice Arifort Schetsen

Wanneer bedacht je ‘’ik wil later iets met interieur gaan doen’’?

Omdat Han in zijn jeugd geen idee had van wat hij zou willen gaan doen in het leven, werd hij naar een beroepskeuze-adviseur gestuurd. ‘’ Na allerlei testen kwam hier uit dat ik een meer dan gemiddeld kleurgevoel heb en ook meer dan gemiddeld kan tekenen. Daaruit kwam het advies om voor interieur-architect te kiezen.’’ En dat bleek een goede keuze, want Han heeft na het afronden van zijn interieur opleiding talloze adviezen getekend en veel klanten blij gemaakt met hun nieuwe interieurs.

Wie bewonder je op het gebied van interieurdesign?

‘’Ik heb mijn gehele werkzame leven in meubelwinkels gewerkt, altijd in de advies wereld. Mijn favoriete ontwerpers op interieur gebied zijn o.a. Piero Lissoni en Antonio Citterio. Daarnaast ben ben ik een fan van Frank O Gehry, de architect die onder meer het Vitra Design Museum heeft ontworpen. Toen ik enkele jaren geleden in New York over de Brooklyn Bridge liep werd ik ook blij verrast door de aanblik op zijn creatie 8 Spruce Street.’’

 

Heb je bepaalde merken waar je graag mee werkt?

‘’In de winkel werk ik momenteel veel met de merken Leolux, Rolf Benz, Design On Stock en het Duitse kastenlabel Kettnaker, maar ook de Italiaanse merken Cassina en Porro blijven interessant vind ik.’’

Piero Lissoni Cassina

202 8 sofa naar ontwerp van Piero Lissoni voor Cassina

Waar let je op wanneer je een interieuradvies geeft?

‘’In mijn interieur-adviezen laat ik graag de klant een basisidee opwerpen. Hier wordt dan op voortgeborduurd, de plannen werk ik uit in tekeningen. Alle tekeningen, ook de perspectieftekeningen maak ik het liefst nog “old school” met de hand. De gehele woonkamer wordt “beetgepakt” van vloer, wanden, meubels, raambekleding en niet te vergeten ook de verlichting. Ten slotte presenteer ik de klant het gehele kleurenplaatje. Stof- kleur- en materiaalgebruik in een prettige, maar ook spannende combinatie te bedenken en tot een kloppend geheel te maken is mooi werk. Hoe reageert de klant op wat ik voor hen heb bedacht, dat is voor mij altijd het spannendste moment. De meeste voldoening uit mijn werk krijg ik van de klanten die na afloop foto’s sturen en daarbij aangeven hoe happy ze zijn geworden met hun nieuwe interieur.’’

Interieur Han Went

Benieuwd naar wat Han Went voor u en uw interieur kan betekenen? Kom eens langs in onze showroom of maak een afspraak met hem.

Winkelwagen
Product toegevoegd aan winkelwagen
Product verwijderd uit winkelwagen
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.