10.000 m² Luxe Wonen & Design Bezoek onze showroom

Designer aan het woord; Peter Looijen

In de serie ”Designer aan het woord” laten we u kennis maken met onze interieur adviseurs. In dit blog stellen we onze enthousiaste nieuwe collega Peter aan u voor. Lees meer over hem en zijn persoonlijke designfavorieten.

Wanneer maakte je voor het eerst kennis met design?

‘’Design komt voor mij uit alle tijden. Al op jonge leeftijd werd ik door mijn ouders mee genomen naar musea waar ik kennis maakte met kunst en design. Ik was geïntrigeerd door kastelen en buitenverblijven met rijk gedecoreerde vertrekken. Hier hoorde ik voor het eerst de naam van Daniël Marot, een designer uit de 17eeeuw.’’

Wanneer bedacht je ‘’ik wil later iets met interieur gaan doen’’?

Peter was als kind al creatief. Later op de hotelschool bleek dat hij daar niet helemaal op zijn plek zat, toen hij volledig opging in de inrichting van de hotellobby’s. ‘’Mijn docent vroeg mij; ”wat doe jij hier eigenlijk…”? Ik heb mijn opleiding afgemaakt en me meteen aangemeld bij de kunstacademie voor de opleiding binnenhuisarchitectuur.’’

Wie bewonder je op het gebied van interieur?

Als kind was Peter al onder de indruk van de ‘’oude meesters’’. ‘’Ik houd persoonlijk van een tijdloos interieur en werk daarom graag met pure en eerlijke materialen in een rustig kleurenpalet. Het werk van Wolterinck heeft deze sfeer, als ook de interieurs van Axel Vervoordt. Qua architectuur houd ik ook van het werk van Bob Manders, tijdloos en strak. Voor het kleur en materiaalgebruik is Tom Ford één van mijn favorieten.’’

Je hebt eerst bij Leolux gewerkt, daar was je bezig met één merk. Hoe is het om verschillende merken te kunnen combineren voor de klant?

‘’Leolux is een prachtig merk, waar zitcomfort voorop staat. Binnen de Leolux collectie zijn er veel keuzes in comfort, samenstelling en materiaal. Maar anderzijds ben je toch ook beperkt, het blijven zitmeubelen.

Mijn passie is toch wel het totale plaatje. Net dat bijzondere kleed, de juiste kussens in de bank, dat bijzondere behang en de af-styling met de juiste accessoires maken het voor mij compleet. Dit is wat van der Donk interieur biedt. Alle disciplines zijn hier in huis om een prachtig interieur te creëren.’’

Welke punten vind jij zelf het belangrijkst wanneer je een interieuradvies geeft?

‘’Voor mij zijn de wensen van de klant het uitgangspunt.’’ Binnen zijn adviezen laat Peter comfort, diverse mooie materiaal en uitstraling samenkomen. Een belangrijk onderdeel vindt hij het toelichten van de producteigenschappen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hoe ziet jouw ideale interieur eruit?

”Als je het over mijn persoonlijke voorkeur hebt, vind ik het belangrijk dat er rust heerst. Natuurlijke materialen in combinatie van vergrijsde tonen die in elkaar over vloeien. De bank in een comfortabele stof aangekleed met velourse kussens voor een luxe gevoel. Voor mij is een interieur als een maatpak met het comfort van joggingpak.

Knoll Saarinen tafel

De ovale Saarinen tafel naar ontwerp van Eero Saarinen

Wat is je favoriete designmeubel?

‘’Ik kan niet zeggen dat ik één favoriet heb. In der loop der tijd verandert je smaak ook. Wel vind ik de Saarinen tafel van Knoll een prachtig tijdloos stuk, de Macaron lamp van Brokis met recht een snoepje en de behangcollecties van Elitis en Arte vind ik ook geweldig.’’

Brokis Macaron

De Macaron lamp van het merk Brokis

Wat zou je graag nog een keer willen doen op het gebied van interieur?

Na een korte stilte ‘Een interieur ontwerpen voor een jacht lijkt me heel gaaf, maar dan heb je wel met een hele andere discipline te maken of voor een merk een collectie ontwerpen. Ook staan een bezoek aan de Tefaf in Maastricht en de Design Week in Milaan nog op mijn lijstje!’’

Winkelwagen
Product toegevoegd aan winkelwagen
Product verwijderd uit winkelwagen
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.