10.000 m² Luxe Wonen & Design Bezoek onze showroom

Designer aan het woord; Robert Kortenhoeven

Robert Kortenhoeven

De ‘’designer’’ is in dit geval onze behendige installateur Robert. Hij is de collega die alle ingetekende en geadviseerde plannen uitvoert, zoals ze beloofd zijn. Daarnaast is hij op zaterdagen ook werkzaam als interieuradviseur in het designcenter. In dit blog alles over zijn ervaringen en designfavorieten.

Hoe en wanneer maakte je voor het eerst kennis met design?

‘’Op de middelbare school, toendertijd middelbaar middenstand onderwijs, liep ik stage bij Trendhopper in Sliedrecht. Zo rolde ik eigenlijk via mijn stage de interieurwereld in. Daarna heb ik nog voor een Deense designfabrikant gewerkt, voordat ik aan de slag ging bij Van der Donk interieur. Bij Van der Donk interieur maakte ik 17 jaar geleden eigenlijk pas echt kennis met design.‘’

Robert jij doet van alles binnen Van der Donk, naast het installeren van complete interieurs adviseer je ook. Heb je bepaalde merken waar je het liefst mee werkt?  

Daar hoeft Robert niet lang over na te denken. “Porro! Ik bekijk interieur toch van een andere kant. Met een bus vol (Porro) pakketten kom ik bij de klant thuis aan. Met wat er in die dozen zit maak ik dan hele wanden en dat vind ik gaaf. Dat totaalconcept van lampen hangen, alles plaatsen en installeren. En Porro springt er dan voor mij uit, omdat die systemen niet alleen heel fijn werken, maar het eindresultaat is ook altijd heel gaaf!’’

Porro Load it

Wie bewonder je op het gebied van interieur?

‘’Phillip Starck vind ik waanzinnig, die citruspers die hij ontworpen heeft is voor mij het ultieme van design. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen zo mooi vorm weten te geven, dat vind ik knap. Daarnaast vind ik de Louis Ghost stoelen van Kartell, eveneens ontworpen door Starck ook tijdloos. Een klassiek model zo’n moderne draai weten te geven, prachtig!’’

Kartell Starck

Door de jaren heen heb je al heel wat meubels mogen installeren, welke installatieklus was voor jou het meest uitdagend?

‘’Dat is niet zo moeilijk, dat was laatst nog. Een Rimadesio inloopkast in een appartement in Amsterdam. Het waren 174 pakketten, alleen dat al was een hele uitdaging, maar het was ook millimeterwerk. Het is wel prachtig geworden gelukkig.’’

Rimadesio

Misschien grappig om te weten is dat Robert de hoogste lampen meestal niet zelf ophangt. ‘’Bij hoger dan 6 meter haak ik af, ik heb namelijk gigantische hoogtevrees. Lampen waarvoor we hoog de steigers op moeten, moeten collega’s echt bijspringen. Zoals Remco laatst bij een project met een indrukwekkende Baxter lamp’’

Welke punten vind jij zelf het belangrijkst wanneer je een interieuradvies geeft?

‘’Ik vind de kleine details erg belangrijk. Bijvoorbeeld dat lampen op precies de juiste hoogte hangen. Ook ben ik vrij technisch ingesteld. Geef graag advies en tips over kastenwanden en systemen, zoals bijvoorbeeld Porro, maar advisering van de juiste verlichting vind ik ook erg belangrijk.’’

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af hoe zit jij er thuis bij, als je iedere dag de mooiste interieurs maakt?

Robert is erg blij met zijn eigen Porro kasten en tijdloze Minotti Jagger. ‘’De showroom is helemaal mijn smaak. Als je iedere dag verwend wordt met mooi Italiaans design, wil thuis echt niet voor minder zitten.’’

Minotti Jagger

Je bent altijd onderweg en komt veel bij klanten thuis. Welk interieur heeft indruk op jou gemaakt de laatste jaren?

‘Onderweg zijn vind ik het leukste wat er is, inspiratie opdoen en veel mensen ontmoeten. Het interieur wat mij goed bijblijft is dat van een Penthouse in Rotterdam. In deze Fenixloft klopte alles. Er was een prachtige combinatie gemaakt van Italiaanse merken als Maxalto, B&B Italia, en Baxter, gecombineerd met maatwerk van Van der Donk als de DNA kast.’’

En tot slot, wat zou je nog graag willen doen op het gebied van interieur?

‘’ De inrichting van een superjacht en dan met name de uitvoering, dat is zo’n andere tak van sport, lijkt me prachtig!’’

 

Winkelwagen
Product toegevoegd aan winkelwagen
Product verwijderd uit winkelwagen
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.