10.000 m² Luxe Wonen & Design Bezoek onze showroom

Designer aan het woord; Louise de Haas

In 2016 kwam ze voor het eerst binnen als enthousiaste stagiaire en tegenwoordig is ze een vaste waarde binnen het Van der Donk interieur team; Louise de Haas. In dit blog meer over deze jongdame en haar design favorieten.

In het tweede jaar van haar interieur opleiding begon Louise aan haar eerste stage bij Van der Donk. Hierna bleef ze de zaterdagen werken naast haar studie. Na veel te hebben geleerd, besloot ze tijdelijk naar Barcelona te vertrekken, om daar nog meer ervaring op te doen in de interieurbranche. In het laatste jaar van haar interieur opleiding kwam zij terug naar Van der Donk en sinds september 2018, is ze na het behalen van haar diploma, fulltime werkzaam in het design center.

Hoe maakte je voor het eerst kennis met design?

‘’Dat begon in eerste instantie niet met interieur. Mijn vader heeft een passie voor auto’s, Porsche in het bijzonder. Dit heb ik echt van hem meegekregen, ik vind de vormgeving van deze auto’s prachtig en denk dat dit voor mij het eerste soort design was waarin ik geïnteresseerd was. Tijdens mijn interieuropleiding leerde ik steeds meer over design en vormgeving, maar kennis over designmeubelen heb ik pas echt opgedaan in de praktijk bij Van der Donk interieur. ’’

Wanneer bedacht je ‘’Ik wil later iets in interieur gaan doen’’? 

‘’ Als kind zijnde keek ik altijd al mee als mijn moeder in huis iets veranderde. Ik hielp haar dan en wist al vroeg wat ik wel en niet mooi vond. Daarna speelde ik op de computer ook vaak spelletjes waarmee je interieurs kon inrichten. Dit vond ik zo leuk dat ik een opleiding in deze richting koos. Tijdens de interieuropleiding merkte ik dat ik echt op mijn plek zat, ik vond het heerlijk om collages te maken en dingen te visualiseren om te computer.

Wie bewonder je op het gebied van interieur?

‘’Veel mensen hebben 1 favoriete designer, dat heb ik niet echt. Wel vind ik Minotti echt een prachtig merk.’’

Minotti

Heb je bepaalde merken waar je graag mee werkt of maakt dat niet uit?

‘’ Ik vind het sowieso leuk om verschillende merken met elkaar te combineren, maar Minotti is wel mijn favoriet.’’

Welke punten vind jij zelf het belangrijkst wanneer je een interieuradvies geeft?

‘’De wensen van de klant staan voor mij voorop, dus luister ik in de eerste gesprekken goed, zodat ik hun wensen kan verwerken in mijn plannen. Daarnaast moet alles kloppen en in balans zijn. Het liefst heb ik ook dat van bovenaf op de plattegrond alles mooi is uitgelijnd, daarin kan ik best perfectionistisch zijn.’’ Over het ontwerpproces zegt Louise verder nog; ‘’De ontwerpfases vind ik het leukste onderdeel van mijn werk. Ik vind het erg leuk om samen met Han (Van der Donk) te kijken naar de beste indelingen en kleuren en materialen te combineren. Het is heel leuk om dit samen te kunnen doen en elkaar hierin aan te vullen.’’

Hoe ziet jouw ideale interieur eruit?

Louise begint lachend en overtuigt ‘’Sowieso een Minotti bank! Verder houd ik persoonlijk van licht, natuurlijke materialen, grote spiegels, natuursteen, stalendeuren en natuurlijk een visgraatvloer, dat is ook echt mijn favoriet!’’

Was is je favoriete designmeubel?

Dat is een makkelijke vraag voor Louise ‘’Zeker de Minotti Lawrence. De vlakverdeling, en de eindeloze mogelijkheden maken dat je met deze bank alle kanten op kunt, ik vind hem echt prachtig!’’

Minotti Lawrence

Wat is je favoriete gedeelte in de showroom?

‘’Voor nu de Minotti Conceptstore, deze is helemaal af, licht en hoog. Ook vind ik de inloopkast van Porro erg mooi. Er staan in de showroom leuke dingen te gebeuren met de verbouwing deze zomer, ik denk als je me na de verbouwing vraagt wat ik het mooist vind, ik misschien wel een ander antwoord geef, het wordt namelijk waanzinnig mooi!’’

Louise de Haas Elsevier

Louise aan het werk in de Minotti Conceptstore, gepubliceerd in tijdschrift Elsevier.

Op welk project waaraan je hebt mogen werken ben je het meest trots?

‘’Als ik er 1 moet kiezen is dat het project in Waalre. Dit is één van de eerste projecten die ik alleen deed. Vanaf het begin was het gezellig met deze klant en klikte het goed. Het was een heel fijn proces en met elkaar hebben we iets heel moois gemaakt van hun interieur. Ook mocht ik prachtige merken als Minotti, B&B Italia en Maxalto met elkaar combineren.’’

Zou je de lezers nog een interieur tip mee willen geven?

‘’Blijf dichtbij jezelf, kies voor dingen die je op de lange termijn mooi vindt en investeer in een mooie basis.’’

Wat zou je graag nog een keer willen doen op het gebied van interieur? Een bepaalde beurs bezoeken of project?

‘’ Dit voorjaar ben ik met Van der Donk naar de beurs in Milaan geweest, dat zou ik wel vaker willen doen en als ik dan nog een droom moet noemen lijkt het me waanzinnig om ooit een keer een jacht in te mogen richten.’’

Winkelwagen
Product toegevoegd aan winkelwagen
Product verwijderd uit winkelwagen
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.