10.000 m² Luxe Wonen & Design Bezoek onze showroom

Wanneer u de afgelopen weken bij Van der Donk interieur bent binnengelopen, kan het zijn dat u een nieuw gezicht zag. In dit blog maakt u niet alleen kennis met onze nieuwe interieur designer, we vragen Gigi Valster ook direct naar zijn persoonlijke design favorieten.

Gigi Valster blog Flexform

Hoe en wanneer maakte je voor het eerst kennis met design?
‘’Oehh, dat is een lastige. Als ik denk aan design qua meubels moet ik heel eerlijk toegeven dat dit pas wat later een rol ging spelen. Ik ben altijd al wel thuis geweest in inrichting wat betreft de trends en de verschillende soorten meubels en accessoires, maar “design”, dat was voor mij altijd mega strak, leer en kil. In mijn achterhoofd had ik dan altijd “Miami Vice”, vandaar dat ik er nooit zo in thuis was. Zoals menig Rotterdammer was ik altijd fan van hoogglans, velours stoffen & croco behang op de muur, heeeerlijk. Maar ik merk wel dat mijn smaak is veranderd, ik ben veel rustiger en neutraler geworden. Of zoals een vriendin van mij laatst zei,” Je smaak verandert niet, maar je groeit wel in je smaak”. ”En ik vind dat ze daar gelijk in heeft. Toch zeg ik altijd “van buiten ben ik Parisien, maar van binnen zit Gianni Versace”, en van die mix word ik heel gelukkig.”

Gigi Paris Versace

Wanneer bedacht je ‘’ik wil later iets met interieur gaan doen’’?
‘’Bezig zijn met Interieur is er bij mij thuis met de paplepel ingegoten, van jongs af aan zag ik mijn moeder altijd al druk in de weer met het interieur. In de winter kwam de winteraccessoires, in de zomer was er een zomer opstelling. In elk huis werd er dan ook in elke hoek van de kamer een tv-aansluiting gemaakt, zo kon er lekker vaak gerommeld worden met de indeling.”

”Naarmate ik ouder werd ging ik me steeds meer bezighouden met interieur, zo mocht ik op ten duur ook zelf mijn kamer veranderen, wanneer mijn moeder de woonkamer deed. Heerlijk vond ik dat. Toen ik ouder werd en we weer eens veranderden van interieur of huis ging ik dan ook mee op stap bij het aanschaffen van meubels, mijn vader heeft zich daar nooit mee bemoeid. Ook tekenden mijn moeder en ik dan het huis in meerdere opstellingen.”

”Toen ik van de basisschool kwam, ontdekte ik door mijn toenmalige leraar dat hier daadwerkelijk een beroep voor bestaat “binnenhuisarchitect”. Dat was echt een openbaring, ik kon dus worden wat ik eigelijk altijd al was. Jammer genoeg is het plan om een dergelijke opleiding te gaan volgen ergens halverwege de middelbare schoolperiode gestrand en ben ik onder andere door verschillende vrienden en het advies op baangarantie, naar de hotelschool gegaan. Die heb ik dan ook afgerond, waarna ik nog een opleiding Facility Management ben gaan volgen. Uiteindelijk belandde ik na mijn opleidingen bij PAUW (dameskleding), waar mijn huidige werkgever (Ellen van Der Donk), mij weer heeft weg gekaapt en nu zit ik dan alsnog in het interieur”.

Je hebt eerst in de mode gewerkt. Mode en interieur trends liggen naar ons idee dicht tegen aan elkaar, zie je dat ook zo?
‘’100% mee eens, maar weet je, dat heeft niet eens zo zeer te maken met trends, natuurlijk zijn er trends en natuurlijk zijn bepaalde dingen “in” of “uit”, maar over het algemeen gaat een interieur en zo ook een outfit om wie je bent als persoon. Een interieur kan nog zo trendy zijn, maar je kan binnenkomen en jezelf totaal niet thuis voelen, gasten voelen dat ook, zelf ben je niet graag thuis, je komt niet tot rust, je kan er niet goed in werken, er mist sfeer en warmte, dan is er iets niet helemaal goed gegaan. Ik denk hetzelfde over een outfit, als jij je niet optimaal gelukkig voelt in wat je aan hebt, heb je geen kans van slagen die dag, je bent minder zelfverzekerd en straalt niet. Alles valt of staat met hoe jij je er als persoon in voelt, dat heeft niks te maken met trends. Maar, ik probeer de persoon en zijn/haar smaak uiteraard wel te adviseren en zo goed mogelijk te mixen met trends, dan doe je het naar mijn idee goed. ‘’

Gigi Blog Flexform

Wie bewonder je op het gebied van interieur en wat zijn bijvoorbeeld je favoriete designers?
” Ik bewonder niet een bepaalde interieurarchitect, ik volg er verschillende, Bertram Beerbaum en Robert Kolenik vind ik bijvoorbeeld mooie projecten realiseren, maar ook Jonathan Adler kan ik geweldig vinden. Qua merken vind ik Flexform echt fantastisch, ik beschrijf het echt als de Brunello Cucinelli van het interieur, het is klassiek, chique en hautain in een zekere zin, het straalt een enorme rust uit, is stylish, maar is geen showroom en behoudt haar huiselijkheid. Wat ik er vooral heel mooi aan vind is de manier waarop vele verschillende stoffen en materialen met elkaar gecombineerd worden en de zowel warme als zachte neutrale kleuren waarmee over het algemeen gewerkt wordt. Dit ambieer ik ook in mijn eigen interieur. De Flexform Groundpiece is daarbij mijn favoriet en de Flexform Studio uiteraard mijn favoriete deel van de showroom.”

Flexform Groundpiece

”In het najaar gaan we verbouwen (de Van der Donk showroom), het gedeelte van Flexform krijgt daarbij een geheel nieuw uiterlijk waar ik aan mee heb mogen werken. Samen met Minotti moet Flexform echt “leading” zijn in de winkel en ik krijg daar dan ook mijn werkplek, wat ik super leuk vind!”

Gigi Blog Flexform

Zou je de lezers nog een interieur tip mee willen geven? 
” Maak, in welke ruimte dan ook, in elk verschillend formaat, altijd gebruik van grote meubels, zo lijkt de ruimte alleen maar ruimer en kies in de basis voor neutrale kleuren, op die manier is het altijd mogelijk iets specifieks of excentrieks toe te voegen en creëer/behoud je rust.”

Wat zou je graag nog een keer willen doen op het gebied van interieur?
” Begin september ga ik naar “Maison Objet” in Parijs, in november sta ik namens Van der  Donk in Ahoy en ik hoop zo snel mogelijk voor een aantal dagen naar Flexform te gaan in Italië, naar alles kijk ik net zo veel uit!”

 

 

Winkelwagen
Product toegevoegd aan winkelwagen
Product verwijderd uit winkelwagen
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.